Рецептите на традиционната медицина крият цял арсенал от средства против настинка, понякога

...
Рецептите на традиционната медицина крият цял арсенал от средства против настинка, понякога
Коментари Харесай

Прабаба ми не признаваше лекарства, но никога не съм я чула да кашля! Щом усетеше първите симптоми, вадеше от шкафа...


Рецептите на обичайна медицина крият цял арсенал от средства срещу простуда, от време на време доста ефикасни.

И това се отнася не само за билки, само че също по този начин и за стандартни артикули, които се употребяват всекидневно, написа zajenata.bg.

Невероятно, само че елементарната захар попълня хазната от национални предписания. Оказва се, с тази наслада може да бъде дейно средство за отбрана против кашлица.

Кашлицата бива два типа –  суха и мокра. Появата на първото доказателство за инфекциозно-възпалителен развой на дихателните пътища е раздразнение на слизестите мембрани на гърлото.

Горената захар оказва помощ да се трансформира сухата кашлица в мокра, а по-късно секретът да излезе под формата на храчки. Освен това домашното лекарство леко облекчава  болки в гърлото.

Как да приготвим карамел срещу кашлица

Карамелени близалки

Поставете 2-3 супени лъжици захар в емайлирана тенджера на слаб огън и оставете, до момента в който захарта добие цвят на карамел. Не забравяйте да разбърквате непрестанно. Получената примес изсипете в намаслени формички или чаени лъжички, оставете да се втвърди. Ближете 3-4 близалки на ден. Без подозрение, като  лекарство  ще го оценят най-много децата, само че не прекалявайте със сладкото.

Карамелизирано масло

Захарта би трябвало да се разтопи като за бонбони. Когато масата стане кафява, прибавете 100-150 гр. масло. Тя ще се трансформира в  карамелена паста, която може да намажете върху самун или да ядете с лъжица.

Сироп от горена захар

Течната  карамелизирана захар  трябва да се разреди с вряла вода, прибавете сокът от половин лимон и малко мед. Сварете сместа до консистенция на сироп. Яжте 1 ч.л. 3 пъти дневно. Сиропът се предлага за лекуване на кашлица при бременни дами и кърмещи майки.

Всяко от препоръчаните средства можете да смесвате с  настърган джинджифил, мед, да разредите с мляко, какао или сок от цитрусови плодове .
Горената захар оказва помощ напълно  да се отървете от кашлицата  за няколко дни, само че както всяко лекарство има редица  противопоказания.

Първото нещо, което заслужава да се означи – следете използването на карамел при децата, защото тя може доста да повреди зъбите им. Също по този начин захарта не може да се употребява при хора, страдащи от диабет и болести на стомашно-чревния тракт.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР